Cum și unde luptăm?

Nu de putine ori a trebuit sa explic “mura in gura” cum se lupta in acest joc, fapt pentru care vin cu acest tutorial ilustrat, sper sa fie folositor.

Primul lucru care trebuie sa il stii este ca nu poti lupta daca nu ai facut level 5 si ca fiecare lupta in parte scade wellness-ul cu 10 puncte.De asemenea trebuie stiut faptul ca spitalul nu poate fi folosit decat dupa ce ai luptat cel putin odata.


1. Comunicare joca un rol esential in castigarea sau pierderea unei batalii, cu alte cuvinte este imperios necesar ca in clipa in care va logati sa consultati ordinele primite de la Ministerul Apararii sau seful statului. Ordinele apar mereu in ziarul Ministerului Apararii, in ziarul Presedintelui sau prin intermediul unui script pe pagina principala, de aceea este obligatoriu sa dati subscribe (1) la ziarele acestora si sa instalati scriptul pentru ordine. Ordinele sunt insotite de un link (2) ce duce direct pe campul de lupta.

ORDINEkay

Un alt loc unde puteti gasi ordine este in shout-urile date de Minsterul Apararii, iar pentru a le primi trebuie sa il adaugati la friends. Foarte mare atentie, exista inamici care dezinformeaza, asa ca este bine sa verificati de doua ori informatiile primite.

http://www.erepublik.com/en/newspaper/ministerul-apararii-185153/1

http://www.erepublik.com/en/newspaper/etimpul-liberal-177248/1

Daca alegeti sa va instalati scriptul il gasiti la urmatoare adresa: http://www.erepublik.com/en/article/cum-sa-ne-informam-mai-bine–814038/1/20 iar pagina vostra principala va arata asa:

SCRIPT ORDINE kay


2. Odata ce ne-am informat putem merge la lupta, dar nu inainte de a ne procura arme. E bine sa lupti cu arme pentru ca ele iti cresc damageul semnificativ. De exemplu fara arma primesti un handicap de -50%, iar cu cea mai slaba arma deja primesti bonus de 20%, aproape iti dublezi damageul. Armele le cumperi de Marketplace -> Select -> Weapon

Ai grija, de obicei, in ordinele oficiale ti se spune cu ce fel de arme sa lupti. Daca se spune : Luptati economic! insemna ca e bine sa lupti fara arma, doar pentru a iti imbunatati wellness-ul, lupta nefiind importanta. Daca se spune Luptati cu q1! E clar, trebuie folosite arme de nivel mic. Fiecare lupta consuma o arma deci, daca vrem sa luptam de 5, ar fi bine sa cumparam 5 arme.


3. Acum ca avem arme suntem gata de lupta. Ca sa ajungem pe campul de lupta ori apasam pe link-ul dat de minister (cazul nostru) in articolul cu ordine, ori mergem pe pagina principala unde sunt insirate ultimile evenimente, ca de exemplu:

NEWSkay

Apasati pe eveniment si veti ajunge urmatorea pagina:

WARkay

Apasati “Go to battlefield” si veti ajunge pe campul de lupta.


4. Lupta propiuzisa se da apasand butonul “fight. Pentru fiecare apasare pierdeti 10 wellness si 1 arma indiferent de calitatea ei. Daca aveti peste 90 wellness puteti lupta maxim de cinci ori. Daca sunteti level 5 si aveti wellness-ul putin peste 40 veti lupta o singura data.

FIGHTkay

In cazul in care vorbim despre un razboi de rezistenta (RW)avem urmatoarele comenzi: VERDE -Aparator, ROSU -Atacator. In astfle de situatii articolul cu ordine devine crucial pentru ca exista riscul sa lupti de partea inamicului, decat sa lupti aiurea mai bine nu lupti deloc in speranta ca pana la finalul luptei vei afla de partea cui trebuie sa lupti.

RWkay

Mare atentie, exista situatii cand vi se va cere sa luptati pentru eliberarea regiuni, apasand pe butonul rosu. Lupati cum vi se cere, inseamana ca din punct de vedere tactic suntem avantajati daca eliberam acea regiune.


5. Ai terminat de luptat pe ziua de azi inseamna ca a venit momentul sa mergi la spital sa iti refaci wellness-ul. Sper din tot sufletul ca esti intr-o regiune cu spital q5. Spre norocul nostru in clipa de fata toate regiunile noastre originare au spitale q5, insa in situatia cand va mutati intr-o tara noua sau o regiunea nou cucerita verificati existenta spitalului. Cum ajungi la spital? Apasan

BACKkay

Dupa cum spuneam nu este indicat sa luptati sub limita de 40% wellness, vei avea un wellness sub 90 dupa folosirea spitalului, dn care rezulta o productivitate scazuta, ce va atrage dupa sine pierderi la firma la care lucrezi si automat mai putin bani la visteria statului. Apasati butonul de jos pe care scrie back to battlefield si veti ajunge pe pagina campului de lupta. De data aceasta deasupra butonului fight aveti o noua optiune: Hospital

HOSPITALkay

Apasati pe acea optiune si veti ajunge pe pagina cu spitalul

HEALkay

acum dati heal si veti ajunge la peste 90% wellness.

Felicitari, ai trecut de prima lupta!

Observatii:

- in cazul in care sunteti level 5 veti da o singura lupta, apoi veti merge la spital, a doua zi puteti da 4 lupte si apoi iar la spital, stfel veti ajunge la peste 90 wellness;

- nu luptati decat o singura data in zi si maxim 5 lupte;

- nu puteti folosi spitalul decat o singura data pe zi;

- o lupta indiferent de natura ei dureaza 24 de ore. exista si exceptii daca se da retreat iniante de limita sau la finalul celor 24 de ore lupta este indecisa;

- orice caramida pusa de voi valoreaza enorm in economia jocului, am vazut lupte castigate sau pierdute la cateva sute de caramizi, in conditiile in care avem soldati care dau jos sau pun pe zid dintr-o singura lovitura peste 300 de caramizi.

- Este recomandat sa va inrolati intr-una din unitatile militare, Garda Nationala este unitatea potrivita pentru jucatorii nou intrati.

- pe pagina armatei veti gasi indrumari catre toate unitatile militare.